>
مقالات> علل عدم تخلیه آب کولر گازی چیست؟ - فروشگاه کولر اجنرال
علل عدم تخلیه آب کولر گازی چیست؟

همان صورت که مطلع هستید روند کار انواع کولر گازی اسپلیت و پنجره ای به این گونه است که گاز مبرد در حال حرکت بر روی کویل های اوپراتور رطوبت محیط را جمع می کند.
سپس این مقدار رطوبت به سینی تخلیه و در نهایت به شلنگ تخلیه کولر گازی منتقل می شود، تا به بیرون از ساختمان هدایت شود.
از این طریق است که کولر گازی سبب خنک شدن دمای هوای محیط می شود، بنابراین خروج آب از لوله تخلیه کولر گازی یک علامت مهم از کار کرد درست دستگاه می باشد.
اما بعضی مواقع بنابر علت هایی هیچ آبی از کولر گازی تخلیه نمی شود.
علت عدم تخلیه آب کولر گازی
در خصوص عدم تخلیه آب از کولر گازی می توان به این صورت بیان کرد که این مسئله تعدادی دلیل دارد و باید به صورت دقیق مورد سنجیدن قرار بگیرند.
از جمله این دلیل ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
استفاده از کولر گازی در مناطق گرم و خشک
همان گونه که در مقدمه نیز گفته شد، خنک سازی محیط توسط کولر گازی از طریق جذب رطوبت داخل هوای محیط صورت می گیرد.
بنابراین در صورتی که از کولر گازی در مناطق گرم و خشک که درصد رطوبت هوا خیلی کم است استفاده شود، عملاً رطوبت بالایی توسط دستگاه جذب نمی شود که از طریق شلنگ تخلیه آن خارج شود.
لذا این مسئله نشان دهنده وجود مشکل در سیستم کولر گازی نمی باشد و جزو روند طبیعی کار دستگاه است.
البته این مسئله در مواقعی که گرمای هوا پایین است نیز خود را نشان می دهد، چرا که رطوبت در هوای خنک کمتر است.
در مقابل توجه داشته باشید که اگر از کولر گازی در محیطی به همراه کولر آبی استفاده کنید، عکس این قضیه اتفاق می افتد.
به این صورت که کولر آبی نصب شده در ساختمان تولید رطوبت در محیط می کند تا هوا را خنک کند و اگر از کولر گازی نیز در همین محیط مشترک استفاده شود، دستگاه باید بیشتر از قبل کار کند تا رطوبت اضافی را جذب و دفع کند.
داستانی که در این شرایط شاهد آن هستیم، مصرف برق بیشتر از اندزه در کولر گازی، داغ کردن کمپرسور و در اخر تخلیه بیش از اندازه آب از کولر گازی خواهد بود.
وجود نقص در سنسور دما یا ترمیستور کولر گازی
سنسور دما یا ترمیستور یکی از اجزای خیلی مهم در سیستم کولر گازی می باشد، که نقش آن تعیین دمای مورد احتیاج محیط و ارسال مقدار دما به برد دستگاه از طریق تغییر مقاومت خود در اثر تغییر دما می باشد.
در این هنگام برد تصمیم می گیرد که الان باید چه فرمانی را با توجه به دمای محیط به دستگاه ارسال کند.
حال ارتباط میانخرابی ترمیستور و عدم تخلیه کولر گازی این است که چنانچه این قطعه خراب باشد و با تغییر دما دچار تغییر مقاومت نشود، در نتیجه پیام ارسالی به برد در مورد دمای محیط دچار مشکل شده و دستگاه در مواقع مورد نیاز روشن نخواهد شد.
دقت داشته باشید که مقدار رطوبت جمع شده در کولر گازی با میزان سرمایش آن مرتبط است، در نتیجه خراب بودن ترمستور سبب کاهش سرمایش شده و رطوبت کافی جهت تخلیه شدن از شلنگ تخلیه کولر گازی تخلیه نمی شود.
خرابی برد کولر گازی
با دقت به توضیحات بیان شده در قسمت بالایی دریافتیم که روشن و خاموش شدن کولر گازی در نتیجه فرمانی است که برد به دستگاه صادر می کند.
در نتیجه خراب بودن برد کولر گازی سبب کاهش سرمایش دستگاه و تولید رطوبت پایین در وسیله خواهد شد. در این شرایط شاید تعمیر برد کولر گازی بتواند ایراد عدم تخلیه آب از دستگاه را رفع کند.
کمبود گاز مبرد کولر گازی
یکی از مهمترین مورد هایی که باید در زمان اقدام به چک لیست سرویس و نگهداری کولر گازی مورد سنجیدن قرار بگیرد، تعیین اندازه گاز مبرد دستگاه می باشد.
به این علت که کم یا زیاد بودن مقدار این گاز باعث اختلال در روند کار کولر گازی می شود، که عدم تخلیه رطوبت از دستگاه یکی از این موارد است.
با این توضیح که گاز مبرد در کولر گازی نقش خنک کنندگی دارد، لذا در صورتی که سرمای دستگاه پایین باشد، رطوبت کمتری از محیط جذب کرده و در نتیجه رطوبت از کولر گازی یا تخلیه نشده و یا مقدار آن خیلی کم می باشد.
لذا باید پس از اندازه گیری گاز مبرد در دستگاه و تشخیص وجود نشتی این گاز برای شارژ مجدد آن اقدام کرد.
مسدود بودن مسیر تخلیه کولر گازی
تا این بخش از مقاله همه ی علت هایی که به سنجیدیم، در نهایت به عیب یابی و تعمیر کولر گازی ختم می شدند.
اما در این بخش قصد داریم آخرین علت عدم تخلیه آب کولر گازی یعنی مسدود بودن مسیر تخلیه دستگاه را بررسی کنیم که علت اصلی آن عدم توجه به سرویس کولر گازی می شود.
علائم مسدود بودن مسیر تخلیه کولر گازی
مسدود بودن مسیر تخلیه کولر گازی عموماً به علت عدم توجه به سرویس دستگاه به منظور پاکسازی و شستشوی سینی و شلنگ تخلیه کولر گازی رخ می هد.
به این دلیل که در این حالت حجم زیادی از گرد و غبار و رسوبات داخل رطوبت هوا در سینی و شلنگ تخلیه دستگاه تجمع کرده و مانع از تخلیه آب از کولر گازی می شوند.
این مسئله به همراه علائمی خود را نشان می دهد که از آن جمله می توان موارد زیر را نام برد:
جمع شدن آب در درون سینی تخلیه کولر گازی
یکی از علامت های واضح مسدود بودن مسیر تخلیه کولر گازی این است که آب به مقدار بیش از حد معمول در داخل سینی تخلیه دستگاه جمع شده است.
آبریزی از پنل داخلی کولر گازی
در صورتی که پنل داخلی کولر گازی دچار آبریزی شود، قطع به یقین می توان بیان کرد مسیر تخلیه دستگاه گرفته شده و آب جمع شده در سینی نمی تواند از راه شلنگ تخلیه خارج شود.
استشمام بوی کپک از کولر گازی
عدم تخلیه آب از کولر گازی سبب می شود، رطوبت باقی مانده در دستگاه کپک و حتی قارچ ایجاد کند، در نتیجه پس از مدتی بوی ناخوشایند کپک از باد کولر گازی به مشام می رسد.
از آنجا که این بو قادر است باعث مشکلات تنفسی برای اشخاص شود، بهتر است هر چه زودتر برای رفع آن اقدام شود.
نم زدگی دیوار زیر پنل کولر گازی
بعضی مواقع احتمال دارد شاهد آبریزی از کولر گازی نباشید و یا نتوانید سینی پر از آب دستگاه را ملاحظه کنید، ولی وجود علامت نم زدگی بر روی دیوار زیر پنل علامت واضحی از مسدود بودن مسیر تخلیه دستگاه خواهد بود.
جهت خرید،نصب و تعمیر کولر گازی با فروشگاه کولر گازی اجنرال واقع در سه راه امین حضور تماس بگیرید.(شماره شرکت:02134109)
مقالات مشابه