اجزای داکت اسپلیت چگونه است و به چه صورتی عمل میکند؟

           

        اجزای داکت اسپلیت

            

این روزها دستگاه‌های مختلفی در صورت های متمایزی جهت تهویه  مطبوع هوا ساخته و تولید شده که سیستم تهویه مطبوع داکت اسپلیت یکی از همین سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی است. سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی نه تنها در ساختمان‌ها و محیط مسکونی خیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد بلکه به صورت معمول در همه‌ی مکان‌ها پیش از ساختمان‌های اداری، شرکت‌ها، کارخانجات و... خیلی پرکاربرد و مورد اهمیت است. چنانچه که از انواع سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و چگونگی عملکرد آن‌ها به خصوص داکت اسپلیت که یکی از معمول  ‌ترین آن‌هاست، اطلاعات و آگاهی داشته باشیم می‌توانیم این سیستم‌ها را با یکدیگر مقایسه کرده و در برگزیدن و تهیه آن‌ها تصمیم صحیحی بگیریم.

        

          

          

مهم‌ترین اجزای داکت اسپلیت
  

     

دریچه‌های ورود هوا به درون سالن‌ها
یونیت خارجی که در بیرون از ساختمان نصب می‌گردد.
یونیت داخلی که در درون ساختمان و در زیر سقف نصب می‌گردد.
لوله کشی‌ها و اتصالات لوله مسی برای اتصال یونیت‌ها
دمپرهای برقی تعبیه شده داخل کانال و پیش از دریچه‌ها
کانال‌های انتقال هوا به درون سالن‌ها واتاق‌ها از اوپراتور

        

     

البته اجزای داکت اسپلیت‌ها تنها به این موارد ختم نمی‌شوند بلکه هر کدام از این بخش ‌ها خود نیز دارای اجزای دیگری هستند که این سیستم گرمایشی و سرمایشی را تشکیل می‌دهند.

           

             

چگونگی عملکرد داکت اسپلیت چگونه  است؟

         

      

چگونگی عملکرد داکت اسپلیت تقریبا شبیه کولرهای گازی است ولی با این تفاوت که در سیستم تهویه مطبوع داکت اسپلیت به جای استفاده از پنل دیواری ساختمان از یک یونیت داخلی در زیر سقف استفاده شده است. هوای داخلی به دست این یونیت‌ها فیلتر شده و با دمای تنظیم شده‌ای از طریق کانال‌ها به درون اتاق‌ها راه پیدا می‌کنند. یونیت‌های خارجی که در بیرون از ساختمان نصب می‌شوند در ابعاد بزرگ‌تری هستند تا بتوانند پاسخ‌گوی حجم هوای داخل اتاق‌ها باشند. پس به صورت کامل می‌توان گفت که عملکرد داکت اسپلیت‌ها دقیقا مشابه اسپلیت‌ها هستند که دمای هوای اتاق‌ها را یکسان می‌کنند.
                   

          

           

نقش دمپرها در داکت اسپلیت
         

               

جهت اینکه  بتوانیم در این سیستم‌ها دمای هوای هر اتاقی را به دلخواه با دمای هوای اتاق‌های دیگر متمایز کنیم می‌بایست پیش از دریچه‌های ورودی هوا به داخل اتاق‌ها از دمپرهای برقی استفاده کنیم. ساختار این دمپرهای برقی اکثرا به صورت چهار گوش و تیغه‌های متحرکی هستند که به صورت دستی و به صورت اتوماتیک قابل باز و بسته شدن هستند. این دمپرها مسیر عبور هوای اتاق را با باز و بسته شدن کنترل کرده تا مقدار حجم هوای ورودی به هر اتاق تغییر کند. دمپرهای برقی به کمک ترموستات‌ها و یا حس‌گرهای نصب شده هوای درون اتاق را کنترل کرده و با دقت به نیازهای درخواستی کاربر مسیر هوای عبوری را به گونه‌ای کنترل می‌کند تا دمای هوای اتاق به دمای دلخواه کاربر برسد. البته رسیدن به دمای دلخواه در آن واحد امکان و به سرعت امکان پذیر نیست و نیاز به کمی زمان دارد. برای کنترل دما و میزان ورودی هوا به داخل هر اتاقی وجود این دمپرهای برقی ضروری ست و از آن جایی که اضافه کردن این دمپرها به سیستم داکت اسپلیت هزینه‌های نسبتا بالایی دارد در مجموع هزینه و قیمت داکت اسپلیت را افزایش می‌دهد.

               

              

داکت اسپلیت‌ها همانند کولرهای گازی مصرف برق نسبتا زیادی دارند ولی استفاده از آن‌ها به عنوان سیستم‌های گرمایشی از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست. اما در صورتی که از پکیج‌های گاز سوز برای انتقال گرما به اوپراتور آن اضافه شود با مکش هوای گرم از طریق کانال‌ها می‌تواند هوای گرم را به داخل هوای اتاق تزریق کند. لازم به ذکر است که از کویل آب گرم شوفاژ‌ها و موتور خانه‌ها هم می‌توان برای انتقال گرما و هدایت آن به داکت اسپلیت استفاده کرد.

        

        

جهت خرید،نصب و تعمیر کولر گازی با فروشگاه تخصصی کولر گازی اجنرال تماس بگیرید.(شماره شرکت:02134109)

     

    

مقالات مشابه

           

           

قیمت کولر گازی اجنرال 12000 چه مقدار است؟

                  

سیکل تبرید تراکمی چیست

                 

قیمت کولر گازی اجنرال 18000 چه مقدار است؟